2010. máj. 14.

Metallica emlékek 3.


A következő Metallica találkozóra 1999. június 3-án, majd 6 évvel az előző koncert után került sor ismét az MTK pályán. Hasonlóan az előző koncerthez, ezen a koncerten is lemaradtam az első előzenekarról. A másik előzenekart - a Mercyful Fate-et a kifestett King Diamond-dal - elejétől a végéig sikerült végighallgatni. Jó volt, tetszett ez a banda is, de azért ez az este a Metallicáról szólt. Így hát nem volt mese, a tömeggel együtt vártuk a már szokásos Morricone dallamokat. Nem is kellett sokat várni, és felcsendült az Ecstasy Of Gold, hogy felvezesse a Metallicát.
A bevezető után pedig felhangzottak a Breadfan hangjai elsőként. Aztán egy ilyen indítás után persze - ahogy a Whiplash-ben is hallható ("We never stop") - nem volt megállás: Master Of Puppets, Of Wolf And Man, The Thing That Should Not Be... csupa régi nagy Metallica szám. Aztán - ne felejtsük 1999-ről van szó - elő kerültek a Load és Reload lemez dalai is: Fuel, The Memory Remains (természetesen a közönség, ahogy kell lalázott), Bleeding Me. Aztán a már szokásosnak mondható basszusgitár szóló és gitár szóló után vegyesen jöttek a dalok: The Four Horsemen, For Whom The Bell Tolls, King Nothing. A program meglepetése számomra a Fight Fire With Fire volt. De voltak az elmaradhatatlanok: Nothing Else Matters és Enter Sandman. A program a Batteryvel ért véget, és persze a szokásos pengető és dobverő dobálással.
Tetszett ez a Metallica party is, viszont az 1993-assal nem érhetett föl. De olyan sosem lesz a Metallica mint azokban az időkben volt.
Összefoglalva: minden Metallica koncert egy élmény volt, úgyhogy csak ajánlani tudom mindenkinek a mai budapesti koncertet is. Szerintem nem csalódhatunk.
Ja, és a jegyárra nem emlékszek pontosan, de mintha 10 ezer HUF lett volna, de erre nem vennék mérget.

1 megjegyzés:

Pecsa írta...

Hi Fukács! 5900 HUF volt az állójegy ;) Jó kis koncert volt ez!