2010. máj. 12.

Metallica emlékek 2.


A következő Metallica koncertre csak 2 évet kellett várni. 1993. június 9. volt az a nap, amikor a magyar és a környékbeli Metallica rajongók Budapest felé, konkrétan az MTK pálya irányába indultak meg.
Sajnos az első előzenekarról, a The Cult-ról lemaradtam, mert kissé nehézkes volt a bejutás a stadionban. Illetve csak az utolsó hangokra értem be. Viszont a másik előzenekart, a Megadeth-et teljes egészében végig tomboltam. Nagyon jó műsort nyomtak Dave-ék. Volt itt minden, Holly Wars, Symphony Of Destruction stb. Vagyis minden, mi szem-szájnak és persze fülnek ingere.
Aztán kis átszerelés, és fel is hangzottak a jól ismert dallamok a Jó, a Rossz és a Csúfból, vagyis az Ecstasy Of Gold, és máris színpadon a Metallica. Az intro után pedig 4 beütés és indult a headbang a Creeping Death-re. Majd Creeping után sorjáztak a hatalmas számok: Harvester Of Sorrow, Welcome Home, Of Wolf And Man, Wherever I May Roam, Disposable Heroes. Aztán a bandának egy kis szünet Jason basszus szólója alatt. A szóló végén visszaszállíngózó banda nyomott egy instrumentális medley-t, vagyis felhangzottak az Orion, a To Live Is To Die és a Call Of Ctulu dallamai is. Egy gitár szóló után pedig újabb nagy dalok jöttek: The Four Horsemen, For Whom The Bell Tolls, Fade To Black. Sajnálatos módon a Master Of Puppets csak félig hangzott el, egybe kötve a közönség megénekeltetését szolgáló Seek And Destroy klasszikussal. Első blokk a Whiplash-sel ért véget. De természetesen a koncertnek még nem volt vége, hiszen a visszatapsolás után elhangzott még a Nothing Else Matters (nem maradhatott ki), Sad But True, Last Carress, One. A koncert végén pedig volt Enter Sandman is.
Összefoglalva életem egyik legnagyobb élménye volt ez a koncert. Egyrészt azért, mert Megadeth-et és Metallicát egy színpadon látni maga is élmény. Másrészt pedig egy olyan majd 3 órát tölthettünk el a Metallicával, amit ha valaki nem látott, az szinte el sem tudja képzelni, mekkora buli volt. Úgy érzem, hogy ebben az időben volt a Metallica a legjobb formában. Energikusak voltak, lendületesek, és fantasztikus koncertet nyomtak.
Ja és a jegyár 1600 kemény magyar forint volt.

Nincsenek megjegyzések: