2008. nov. 9.

A "művészet"


Pénteken az Ifjúsági Házban a Metallust koncerten kívül egy kiállításnak is szemtanúja voltam, amit két művészeti karos hallgató képeiből rendeztek. Az egyik kép nagyon "megfogott", így kénytelen voltam lefényképezni. Hát annyi is van a képen, mint ami látszik. Lehet tippelni, hogy mi ez, de annak, aki nem tudja, megírom, hogy mi is volt a kép mellé írva címnek, mert ilyet senki sem fog kitalálni. Tehát a kép címe: "A metamorfózis szintézisének apoteózisa egy képben megfogalmazva". Hát erre varrjál gombot! Én nem értek a művészethez, ez tuti, de azért megjegyezném, hogy ilyen képeket rosszabb pillanataimban azért elő tudnék állítani, és idegen szavak szótára segítségével még címet is tudnék neki adni. Szerény véleményem szerint azonban a világ lehet, hogy jobban járt volna, ha ezt a vásznat a "művésznő" inkább zsáknak vagy ingnek használta volna el.
Nem csak ezt az egy képet lehetett látni a kiállításon, viszont a többi képen azért már bizonyos alakokat ki lehetett venni. Például Erzsi néni teljes uzsonnája le volt festve. Viszont a második díjat számomra a "Hasgörcs" című alkotás, amely tényleg úgy nézett ki, mint amit hasgörcs közben festettek.

2 megjegyzés:

AtonHotep írta...

Aszittem (magából a képből), hogy valamelyik űrbéli csillagködöt próbálta megörökíteni. Van olyan, amelyik hasonlít erre. Csak az Astronomy.com galériáit kellett volna átböngésznie a szerzőnek, és sokkal értelmesebb címet is adhatott volna neki, nem lenne miért kötekedni... :D
Ilyen képet szerintem már a Boti is fest.... :D
Vagy az jutott eszembe, amit valamelyik impresszionista bűvészről (vagy mű-vészről? szerintem igazi vész...) hallottam, nevezetesen hogy egy szamár farkára ecsetet kötött, és farral egy vászonhoz vezette, na és ahogy az a farkát lóbálta, megszületett a nagy mű, amit szép pénzért piacra is dobott..........
Ha ehhez a képhez ilyen körítés lett volna mellékelve írásban, még tán ötletes is lehetett vóóóna. Nem?

Laca írta...

Lehet, hogy azzal volt gond, hogy nem volt hozzá ilyen ötlet, vagy csak az én művészeti érzékem nem fejlődött ki rendesen, de számomra ez nagyon durván hatott.