2008. okt. 22.

Egy történet véget ér

A történet még április elején kezdődött, amikor is a Veress Endre utcai rendelőintézet előtt parkoltam, csak azt nem vettem észre, hogy előtte galád módon kiraktak az úton egy-két megállni tilos táblát. Így hát megálltam ott, ahol szoktam - és ahol már nem lett volna szabad. Mire végeztem a rendelőintézetben a kocsin, az ablaktörlő alatt egy kis büntetőcetli várt.
A történet következő felvonása kb. egy hónapja volt, mikor jött egy ajánlott levél - egy úgynevezett idézés -, hogy jelenjek meg a rendőrségen. Így hát bementem az összes papírommal. Nem volt semmi különös, csak az adataimat egyeztették a papírjaikkal, illetve kérdés volt, hogy elismerem-e, hogy ott parkoltam, és hogy van-e valami mentségem. Persze, meg kellett állnom, hogy kiszálljak, mert az menet közben a kormány mögül elég nehézkes. Illetve nem tudom, mert még nem próbáltam. Mindenesetre kiengedtek, azaz nem tartottak benn.
És megvan az utolsó felvonás, azaz megkaptam a levelet az ügy lezárásáról. Büntetést nem kaptam, csak figyelmeztetésben részesítettek. Kicsit idéznék a levélből: "Jelen esetben pénzbírság kiszabásától eltekintettem és figyelmeztetésben részesítettem, mivel úgy ítélem meg, hogy ezen intézkedés alkalmazása is elegendő ahhoz, hogy a jövőben hasonló szabálysértések elkövetésétől visszatartsa..." Szeretem, hogy ennyire megbíznak az emberben. Kedvencem a zárómondat: "Magatartása azonban jogsértő volt, ezért felhívom a figyelmét, hogy a jövőben tartsa tiszteletben a jogszabájokat, és ne kövessen el szabálysértést!" Erre most mit lehet mondtani? Jó, rendben, OK.
Már csak a fokozatokra lennék kíváncsi. Gondolom az első az irgum-burgum, a második a figyelmeztetés. A harmadik már a büntetés, vagy figyelmeztetés irgum-burtummal? Már a magyar jogból és a különböző törvénysértésekre kirótt büntetésből kiindulva... Mindenesetre ez az ügyem lezárult... Jól végződött!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

...LOL, szerencsés emberke, +6ottad a kemény rendőr urakat