2008. dec. 15.

Utazzunk?

Engem ugyan nem érint, de ami ebben az országban zajlik közlekedés, illetve sztrájk ügyben, az már enyhén szólva is túlzás, sőt röhej. Azzal kezdődött a "meglepődésem", hogy tegnap a Híradó bemondta, hogy elindult Tatabánya felé a vonat, de a jegykezelőnek félúton eszébe jutott, hogy ő sztrájkol, így a vonat nem ment tovább, mindenkit leszállítottak. Nem irigylem szegény embereket...
De mért is sztrájkolnak a vasutasok? Béremelést akarnak és a MÁV Cargo eladásából mindenki 250 ezer forintot. A következő felvetést érdemes megfontolni: ha a bizonyos MÁV Cargo állami vállalat volt, akkor mért csak a vasutasok kapjanak belőle 250 ezer forintot? Én is és bárki sorba állhatna egy kis pénzért az eladásból. Vagyis hajrá emberek, sztrájkoljon mindenki!!! Vagy csak a vasutasoké volt a cég?
A sztrájk másik oka pedig a béremelés. Ebben az időben, amikor válság van, megszorítások vannak, nincsenek fizetésemelések, sőt emberek munkahelye szűnik meg, ők fizetésemelést akarnak. Szerintem onnan is egy-két embert elküldenének, akkor az ő bérüket ki lehetne osztani fizetésemelésként. Nem a vonatkerék-kopogtatókat kéne elküldeni természetesen. De nem hiszem el, hogy nincs megoldás. Mert a vasutasok sem hajlandóak engedni a követeléseikből. Így tehát sztrájk van. Akár félúton is megállhat egy vonat.
A legújabb hír pedig, hogy a vasutasok azt mondják, hogyha meg is egyeznek, akkor is folytatják a sztrájkot. Ez meg kb. olyan, mintha azt mondanák, hogy mindegy mi van, csak dolgozni ne kelljen. Lesz (van) értelme???

Nincsenek megjegyzések: